Eile käisime Joosepiga maja taga metsas seeni otsimas ja saime poole tunniga korvitäie puravikke, sekka mõni kukeseen ja pilvik ka. Puravikud ja kukeseened said nendesse saiadesse.
2,5 dl piima
15 g pärmi
1 tl soola
1 suur keedetud kartul
0,5 dl kaerahelbeid
5 dl nisujahu (2dl sellest täistera)
2 spl õli
Täidis:
2 dl hakitud seeni
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 tl soola
1 dl riivitud juustu
Leota pärm käesoojas piimas, lisa sool, riivitud kartulid ja kaerahelbed.
Lisa jahu, sõtkumise lõpupoole ka õli. Lase tainal soojas kohas kinnikaetult kerkida.
Valmista täidis. Prae seened, küüslauk ja sibul pannil võis läbi. Maitsesta soolaga ning lase jahtuda.
Rulli tainas jahusel laual nelinurgaks.
Kata tainas seene-sibulaseguga ja puista üle riivitud juustuga.
Keera tainas rulli ja lõika 3-4 cm paksusteks tükkideks. Laota pirukad ahjuplaadile ja lase soojas kaetult kerkida.
Küpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar