Et talvel oleks võimalik ikka oma aia vilju nautida, siis parim moodus on teha praegu erinevaid hoidiseid. See on tõeliselt mõnus salat, tasub proovida!
3 liitrit
1 kg valget kapsast
600 g porgandit
400 g sibulat
400 g paprikat
700 g tomatit
1,5 dl õli
3 spl suhkrut
2 spl soola
5 spl 30% äädikat
0,5 tl jahvatatud musta pipart
Lõika kapsas pikkadeks peenteks laastudeks, paprika ribadeks ja sibul tükkideks. Puhasta porgandid ja riivi jämedalt. Koori ja tükelda tomatid.
Kuumuta paksupõhjalises potis oli, lisa sibul ning hauta kuni see muutub klaasjaks. Lisa riivitud porgand, hauta veidi ja siis lisa ka paprikatükid. Hauta tasasel tulel kuni need on poolpehmed.
Lisa hautisele tükeldatud tomatid, hauta veidi ning siis lisa sool, suhkur, äädikas, must pipar ja kapsas. Kuumuta keemiseni kuni kapsas saab läbi kuumutatud kuid ei ole veel pehmeks läinud. Kapsas peab salatis mõnusalt krõmpsuma.
Tõsta salat kuumalt steriliseeritud kuumadesse purkidesse ning sulge kohe õhukindlalt.
Retsept mugandatud nami-namist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar