Kuna mul pole juurikate säilitamiseks ideaalseid hoiutingimusi, siis püüan võimalikult palju neid sügisel hoidistada. Täna keedan borši ja marineerisin nami-namist leitud retsepti järgi peete.
1 kg punapeeti
Marinaad:
1 l vett
0,5-1 spl soola
3 spl suhkrut
3 spl 30% äädikat
(1 tl köömneid)
Keeda pestud peedid pehmeks (selleks kulub vastavalt peedi suurusele 30-60 minutit). Koori ja tükelda keedetud peedid meelepärasteks tükkideks.
Sega potis vesi, sool ja suhkur ning kuumuta keemiseni. Lisa äädikas ja sega läbi.
Pane tükeldatud peedid kuuma marinaadi sisse. Aja hoidis korraks uuesti keema, soovi korral lisa köömned.
Tõsta hoidis kuumadesse purkidesse ning sule õhukindlalt.
1 kommentaar:
kas säilivad talve+
Postita kommentaar