Kiirelt valmiv ja kergelt hapukas kook, millele sidrunivõõp lisab mõnusat hapusust ja mahlasust.
150 g võid
100 g suhkrut
terake soola
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
1 sidruni riivitud koor
1 sidruni mahl (ca 0,75 dl)
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Sidrunivõõp:
2 spl sidrunimahla
100 g tuhksuhkrut
Vahusta pehme või suhkru, soola ja vaniljega. Klopi ükshaaval juurde ka munad. Pese sidrun korralikult puhtaks ning riivi sellelt peene riiviga kollane koor ja pigista mahl välja. Lisa või-munasegule sidrunikoor ja mahl ning viimasena ka küpsetuspulbriga segatud jahu.
Vala taigen 30*20 cm võitatud ahjuplaadile ning aja ühtlaselt laiali. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit (kontrolli küpsust tikuga).
Sega sidrunimahl sõelutud tuhksuhkruga ühtlaseks võõbaks ning kata sellega kook, lõika tükkideks enne võõba hangumist.
Retsept saksakeelsest ajakirjast Lisa extra 6/2000
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar