Eile võtsin käsile jälle ühe hiiglasliku kõrvitsa. Poole marineerisin ning ülejäänu keetsin püreeks, mida ka koheselt tarvitama hakkasin.
12 kuklit
200 g kõrvitsat
2 dl käesooja vett
25 g värsket pärmi
1 spl siirupit
1 tl soola
3 dl nisujahu
2 dl rukkijahu
2 spl rapsiõli
Peale:
muna
kõrvitsaseemneid
Lõika kõrvits väikesteks kuubikuteks, keeda vähese veega pudruks.
Lahusta pärm käesoojas vees. Sega juurde siirup, sool ning jahtunud kõrvitsapuder. Sõtku juurde jahu ning õli. Lase tund aega soojas kerkida.
Kummuta tainas jahusele lauale ja vormi kukliteks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile veel 15 minutiks kerkima.
Enne ahju panemist pintselda kerkinud kuklid pealt munaga ja puista soovi korral peale kõrvitsaseemneid.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit.
Retsept nami-namist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar