Selline päikseline talveilm aina süvendab jõulutunnet, mida jagub loodetavasti ka päris jõuludeni, ning kuna eile oli ka 1. advent siis sai meie lõunasöök täiesti jõulune. Hapukapsad ja verivorst ning magustoiduks jõuluse mekiga imepehmed kringlikesed ja kuum kakao.
2,5 dl piima
25 g pärmi
1 muna
1 dl suhkrut
1 tl soola
2 tl kardemoni
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl safranit või
noaotsatäis muskaatpähklit
100 g pehmet võid
8-9 dl nisujahu
Peale:
muna
hakitud mandleid või pärlsuhkrut
Kuumuta piim käesoojaks, lisa pärm ning sega lahustumiseni. Lisa maitseained, suhkur, muna, jahu ja pehme või. Sõtku pehme tainas ning lase tunnike soojas kerkida.
Kummuta tainas jahusele lauale ning sõtku läbi. Vormi tainas sõrmepaksuseks köieks. Lõika see omakorda 30 cm juppideks. Keera tainajupid keerdu ning vormi väikesteks pärgadeks. Lase küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil umbes 15 minutit kerkida.
Määri kerkinud kringlid munaga, puista peale hakitud mandleid või pärlsuhkrut ning küpseta 250-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Retsept nami-namist
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar