13 juuli 2011

Sefiiritort


Olen sefiiritordi tegemist pidevalt edasi lükanud, seda hirmust et sefiiri tegemine on üks suur raketiteadus! Täna võtsin oma julguse kokku ja endalegi üllatuseks sain sellega hakkama ja minu meelest ei midagi keerulist...või äkki oli see lihtsalt algaja õnn?

See konkreetne katsetus valmis mu kallile abikaasale meie 9. pulma-aastapäeva tähistamiseks ;) 

1 tordipõhi
vahele jõhvikamoosi

Sefiir:
4 munavalget
200 g suhkrut
50 ml vett või haput mahla
veidi sidrunihapet

Eelmisel päeval küpsetasin valmis põhja. Lasin jahtuda ning lõikasin kaheks kihiks. Määrisin mõlemad kihid korralikult jõhvikamoosiga ja lasin üleöö külmas imbuda.
Sefiiri alustasin sellest, et sulatasin suhkrust ja veest hästi tasasel tulel ja pidevalt segades siirupi, keema lasta ei tohi. Selleks kulus umbes 15 minutit või õigemini kuumutasin seni, kuni külma vette pillatud siirupitilgast sai sellise veel veidi pehme kuulikese veeretada (kui see kohe kivikõvaks tardub, on siirup üle keedetud ja sefiir jääb teraline). Siirupi valmimise ajal vahustasin munavalged veidikese sidrunhappega kõvaks vahuks. Kui siirup valmis, niristasin tulikuuma siirupi vahustamist jätkates peene joana munavalgetesse. Vahustasin edasi, kuni sefiir oli väga korralikult vahul s.t tihe ja läikiv.
Katsin moosiga immutatud tordipõhjad sefiiriga ning kaunistasin nonparellide ja moosiga.

3 kommentaari:

Liisi ütles ...

Sefiiritort on nii hea ja Sinu tort näeb väga armas välja. Palju õnne teile!

Liilia ütles ...

Aitähh! liiga maitsev oli ja lapsed pistsid ainult sefiiri :D

Tullia ütles ...

Väga ilus tort! Palju õnne teile!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.