14 juuli 2011

Kukeseenetäidisega suvikõrvits

Korjasime täna lastega metsatukast veidi kukeseeni ja hirmus tahtmine oli neist teha midagi põnevamat kui lihtsalt kastet. Võtsin käsile retsepti mida tahtsin proovida juba eelmisel aastal kui oli meeletu suvikõrvitsauputus. Igatahes oli tulemus väga maitsev ja kindlasti läheb sel suvel veel kordamisele! Maitseb hästi värske salatiga, aga toekamaks kõhutäieks sobivad kõrvale nii nuudlid kui ka värsked kartulid.

Neljale:
2 keskmist suvikõrvitsat

Täidis:

2 sibulat
3 küüslauguküünt
1 porgand
250 g kukeseeni
soola
musta pipart
punet e. oreganot
praadimiseks õli
1 väike muna
0,5 dl rõõska koort 10%
150 g juustu

Poolita suvikõrvitsad pikuti ning uurista lusikaga sisu välja, jättes seinte paksuseks 1 cm. Lao kõrvitsapaadid kergelt õliga määritud ahjuvormi ning eelküpseta neid 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Tükelda suvikõrvitsatest uuristatud sisu ja seened, haki sibul ning riivi porgand. Kuumuta sibulat ja porgandit pannil õlis, siis lisa suvikõrvits ning seened. Maitsesta soola-pipraga ning kuumuta veel mõni minut, siis sega hulka hakitud pune ja küüslauk. Klopi muna lahti, sega juurde koor. Täida kuumad suvikõrvitsapaadid täidisega, vala üle munapiimaga ning puista peale ohtralt riivjuustu.
Küpseta 175 kraadises ahjus 15-20 minutit või seni kuni juust on kergelt jumekas.

Retsept mugandatud "Seeneraamatust" (L.Virkus, P.Enden)

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.