Sama retsepti järgi võib teha ka nn normaalseid saiu, siis saad sellest kogusest kaks pätsi. Kui teed suured pätsid, siis varu küpsetamiseks ka veidi rohkem aega (230-kraadi juures 35 minutit).
4 pikka saia:
25 g värsket pärmi
4 dl vett
1 tl soola
1 tl suhkrut
600 g nisujahu
1 spl õli
Lahusta pärm käesoojas vees. Sega juurde suhkur, sool ja õli ning viimasena jahu. Sõtku hoolega ning jäta rätiku alla umbes tunniks kerkima.
Vormi jahusel laual 4 pikka "vorsti" ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadie, tee terava noaga diagonaalsed sisselõiked ja lase veel pool tundi kerkida.
Kuumuta ahi 230-kraadini ning pane sinna kauss veega. Piserda ka saiadele enne ahju panemist vett peale. Küpseta saiu ahju allosas umbes 15 minutit.
Lase rätiku all jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar