09 juuli 2011

Pikad saiad

Need on ühed lihtsad ja mõnusad ülikrõbeda koorikuga saiad mis sobivad ühtviisi hästi nii soolase kui ka magusa kattega söömiseks.
Sama retsepti järgi võib teha ka nn normaalseid saiu, siis saad sellest kogusest kaks pätsi. Kui teed suured pätsid, siis varu küpsetamiseks ka veidi rohkem aega (230-kraadi juures 35 minutit).


4 pikka saia:
25 g värsket pärmi
4 dl vett
1 tl soola
1 tl suhkrut
600 g nisujahu
1 spl õli

Lahusta pärm käesoojas vees. Sega juurde suhkur, sool ja õli ning viimasena jahu. Sõtku hoolega ning jäta rätiku alla umbes tunniks kerkima.
Vormi jahusel laual 4 pikka "vorsti" ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadie, tee terava noaga diagonaalsed sisselõiked ja lase veel pool tundi kerkida.
Kuumuta ahi 230-kraadini ning pane sinna kauss veega. Piserda ka saiadele enne ahju panemist vett peale. Küpseta saiu ahju allosas umbes 15 minutit.
Lase rätiku all jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.