Täna võtsin suuremast vaaritamisest päeva vabaks ja proovisin ära ühe lihtsa ent vägagi maitsva traditsioonilise hispaania roa Gordon Ramsay raamatust "Maailma köök".
Neljale:
500 g kooritud põldube
meresoola
3 spl oliivõli
100 g sinki*
1 sibul
2 küüslauguküünt
musta pipart
1 spl hakitud peterselli
Esmalt tuleb koorida tavalised põldoad, mitte ainult kaunast välja võtta vaid ka ubade ümber olev kest eemaldada.
Kuumuta õli pannil, lisa kuubikuteks lõigatud sink ja prae paar minutit. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae kuni needki on pehmed. Kalla pannile ka keedetud oad ja kuumuta segu pidevalt segades veel paar minutit. Puista peale hakitud petersellilehed.
*originaalretseptis oli ette nähtud Ibeeria sink, mida peaks väidetavalt igas delikatesside poes leiduma... kuna mul ühtki säärast läheduses pole, siis kasutasin kõige tavalisemat talusinki ja sobis küll! äkki härra Ramsay annab mulle andeks :D
7 kommentaari:
ärra Ramsay langeb ilmselt transsi selle lähenemise peale, ikka positiivses mõttes! omad oad ja päris sink.
:D
Ubade koorimine tundub päris aeganõudev tegevus olevat :)
just, see ongi selle toidu juures kõige raskem tegevus :D aga see tasub end ära!
48 pikka saia kõlab nagu pagaritööstus.
Tullia, neid saiu ei teinud ma korraga vaid kaks korda 24 saia :D aga jah, eks ta juba vahepeal endalegi tööstusena tundub... igapäevaselt seda siiski vist teha ei viitsiks ;)
Postita kommentaar