Kevadel tõin vanaema aiast paar piparmündijuurt ja nüüd on need hakanud minu aias meeletult kasvama, seetõtu otsustasin lisaks piparmünditeele proovida seda ka mõnes küpsetises kasutada. Leidsin nami-namist retsepti, muutsin seda veidi ja sain väga mõnusa šokolaadise ja samas mõnusalt piparmündise maitsega koogikese. Läheb kindlasti kordamisele!
175 g sulatatud võid
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
veidi soola
3 muna
100 g nisujahu
3 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
50 g tumedat šokolaadi
suur peotäis piparmündilehti
Sega kausis sulavõi, sool ja suhkur ühtlaseks. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu juurde omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja kakao. Viimasena sega hulka vaniljesuhkur, tükeldatud šokolaad ja peeneks hakitud piparmündilehed.
Vala segu võitatud väiksemasse koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit või seni kuni kook on küpsenud, kuid mitte kuivanud.
Lase 5 minutit vormis jahtuda, seejärel tõsta restile jahtuma. Enne serveerimist puista kook üle tuhksuhkruga ja kaunista piparmündilehtedega.
Kasutasin seda kooki tordipõhjana ning katsin pealt maitsva glasuuriga
Glasuur:
100 g mõrudat šokolaadi
200 g hapukoort.
Sulata šokolaad vesivannil ja sega hulka hapukoor, määri koogile ja lase jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar