30 juuli 2010

Mahlane fetajuustu-köögiviljapirukas

Kuna tänaseks on tappev leitsak veidi järele andnud, siis otsustasin ühe mõnusa soolase piruka küpsetada.
Retsept on pärit kokaraamatust sarjast 100 rooga "Köögiviljaraamat"

Põhi:
3 dl (täistera) nisujahu
125g võid
2-3 spl külma vett
veidi soola

Täidis:
1 sibul
1-2 paprikat
1 suvikõrvits
praadimiseks võid või õli
2 küüslauguküünt
3 spl värsket hakitud basiilikut (või 2 tl kuivatatud) 
2 dl riivitud juustu
150 g fetajuustu 

Munakate:
3 muna
2 dl 10% rõõska koort
musta pipart
muskaatpähklit
veidi soola  (ettevaatust, fetajuust on soolane!)

Haki külm või jahuga segamini, lisa vesi ja sool ning sega taignaks. Lase külmas kinnikaetult vähemalt 30 minutit seista. Vajuta tainas pirukavormi põhjale ja äärtele, torka kahvliga augud sisse, toesta ääred fooliumiga ning eelküpseta 225* juures 10-15 minutit. 
Täidise jaoks puhasta ja haki köögiviljad. Kuumuta hakitud sibulat pannil võis või õlis. Lisa paprika, suvikõrvits ning hakitud küüslauk. Kuumuta mõned minutid ning puista üle basiilikuga.
Munakatte tarvis klopi munad lahti, lisa koor ning maitsesta.
Puista eelküpsetatud pirukapõhjale riivitud juust, laota peale köögiviljad ning pudenda peale fetajuust. Viimasena vala peale munakate ning küpseta pirukat 175* juures 40-45 minutit.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.