Sellel aastal ma tavalist maasikamoosi ei keetnud, sest eelmisel aastal keedetud moose on veel päris palju alles. Panin toormoosid sügavkülma.
Aga kuna mulle jäi kuskilt netist juba päris tükk aega tagasi üks huvitav moosiretsept silma, siis otsustasin proovi teha. Sai tõeliselt piparmündine ja hea, eks näis kuidas see maitseb mõne kuu pärast kui maitsed on ühtlustunud. Tänu moosisuhkrule sai moos ka üsna paks.
1 kg maasikaid
0,5 kg moosisuhkrut
suur peotäis piparmündilehti
poole sidruni mahl
Puhasta ja tükelda maasikad ning pane need suhkru ja sidrunimahlaga potti paariks tunniks seisma. Siis lase moos pidevalt segades keema ning keeda vaiksel tulel 5-10 minutit kuni kogu moos on korralikult läbi keenud. Haki piparmündilehed peeneks ja sega moosi sisse. Lase veel korraks keema.
Tõsta tuline moos steriliseeritud kuumadesse purkidesse ning kaaneta.
4 kommentaari:
Oi, vot see võib huvitav maitseelamus olla!
see on piparmündisõpradele tõsiselt mokka mööda. Loodan, et seistes piparmündi maiste ei vähene või ei muutu ebameeldivaks.
Nüüd on selle moosi valmistamisest juba tükk aega möödas, kas pole tekkinud ebameeldivat maitset või on piparmündi maitse vähenenud või on sama hea nagu enne?
piparmündi maitse on päris kõvasti vähenenud, kuigi tuntav. mind isiklikult häirisid need piparmündi lehekesed moosi sees. proovin sel aastal lehtedest enne ühe kange tõmmise keeta.
Postita kommentaar