24 aprill 2011
Pashamaitseline kohupiimakook
See kohupiimakook on väga maitsev ja sobib lihavõtete kohvilauale ideaalselt, hea vaheldus traditsioonilisele pashale. Retsept on veidi muudetud kujul õuna-kohupiimakook.
1 ahjuplaadisuurune kook:
Põhi:
200 g võid
1 dl suhkrut
2 suurt muna
4 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
Kate:
4 muna
1,5 dl suhkrut
500 g kohupiima
100 g hapukoort
3 spl maisitärklist
1 tl vanillisuhkrut
1 tl riivitud sidrunikoort
1 dl hakitud mandleid
100 g kuivatatud puuvilju (aprikoosid, rosinad vms.)
Põhi: vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega tainas ühtlaseks ning suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Kate: vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, hapukoor, tärklis vanillsuhkur, sidrunikoor, hakitud mandlid ja puuviljad. Sega ühtlaseks ja kalla taignale. Puista peale mandlilaaste.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
NB!
Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.
2 kommentaari:
Kas ikka tärklist kahel korral?
tänan tähelepaneku eest...ühest portsust piisab ;) parandasin vea!
Postita kommentaar