24 aprill 2011

Pashamaitseline kohupiimakook


See kohupiimakook on väga maitsev ja sobib lihavõtete kohvilauale ideaalselt, hea vaheldus traditsioonilisele pashale. Retsept on veidi muudetud kujul õuna-kohupiimakook.

1 ahjuplaadisuurune kook:

Põhi:
200 g võid
1 dl suhkrut
2 suurt muna
4 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit   


Kate:
4 muna
1,5 dl suhkrut

500 g kohupiima
100 g hapukoort 
3 spl maisitärklist 
1 tl vanillisuhkrut
1 tl riivitud sidrunikoort
1 dl hakitud mandleid 
100 g kuivatatud puuvilju (aprikoosid, rosinad vms.) 

Põhi: vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega tainas ühtlaseks ning suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Kate: vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, hapukoor, tärklis vanillsuhkur, sidrunikoor,
hakitud mandlid ja puuviljad. Sega ühtlaseks ja kalla taignale. Puista peale mandlilaaste.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund.

2 kommentaari:

KOGUKOND ütles ...

Kas ikka tärklist kahel korral?

Liilia ütles ...

tänan tähelepaneku eest...ühest portsust piisab ;) parandasin vea!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.