Lapsed nõudsid saia, aga mina tahtsin proovida vahelduse mõttes ka midagi uut ja huvitavat... otsisin ja leidsin jälle nami-namist ühe ahvatleva retsepti, muutsin seda natuke ja meile maitses nii magusa moosiga kui ka juustuga.
1 päts
2,5 dl apelsinimahla
12 g presspärmi
1 porgand (riivida)
1 tl riivitud apelsinikoort
1 tl soola
2 spl suhkrut
2 dl sepikujahu
5-6 dl nisujahu
1 spl õli
Lahusta pärm käesoojas apelsinimahlas. Lisa riivitud porgand, apelsinikoor, sool, suhkur ja jahud ning sõtku ühtlaseks. Kata tainas rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Sõtku taigen läbi ning aseta võitatud keeksivormi, lase veel 15 minutit kerkida ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar