03 aprill 2011

Apelsini-porgandisai

Lapsed nõudsid saia, aga mina tahtsin proovida vahelduse mõttes ka midagi uut ja huvitavat... otsisin ja leidsin jälle nami-namist ühe ahvatleva retsepti, muutsin seda natuke ja meile maitses nii magusa moosiga kui ka juustuga.


1 päts
2,5 dl apelsinimahla
12 g presspärmi
1 porgand
(riivida)
1 tl riivitud apelsinikoort
1 tl soola
2 spl suhkrut

2 dl sepikujahu
5-6 dl nisujahu
1 spl õli 

Lahusta pärm käesoojas apelsinimahlas. Lisa riivitud porgand, apelsinikoor, sool, suhkur ja jahud ning sõtku ühtlaseks. Kata tainas rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Sõtku taigen läbi ning aseta võitatud keeksivormi, lase veel 15 minutit kerkida ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.