Olen neid maiusi viimasel ajal üsna mitu korda teinud (näiteks ERM-i toidukonverentsi raames), üllatades nendega nii eestlasi kui ka välismaalasi. Kõige hämmastavam on see, et muidu üsna maitsetud kamapallid moodustavad iirisega suurepärase koosluse. Tegemist on praktiliselt sama maiusega mida ma oma lapsepõlvest Kass Arturina mäletan ja nüüd seda poes "Mõnus maius" nime all müüakse, ainult maisipulgad on asendatud kamapalliksetega.
50 väiksest maiust:
300 g iiriseid
150 g võid
75 g kamapallikesi
Sulata suures potis tasasel kuumusel või ja iirised, sega ühtlaseks massiks. Tõsta pott tulelt, sega juurde kamapallikesed ja sega õrnalt läbi. Lase veidi jahtuda, siis sega uuesti läbi ja tõsta lusikaga väikestesse pabervormidesse lõplikult jahtuma.
Retsept nami-namist
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar