Suur jõulu-ja aastavhetuse söömine on lõppenud ja nüüd on paras aeg valmistada lihtsaid ja maitsvaid, juba lapsepõlvest tuttavaid roogasid.
Kohupiimavorm (4-le):
2 muna
0,75 dl suhkrut
400 g teralisemat kohupiima
2 spl rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut
2 spl mannat
1 sidruni riivitud koor
Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, lisa kohupiim, rõõsk koor, vanillsuhkur, sidrunikoor ja manna ning sega ühtlaseks. Viimasena lisa kõvaks vahustatud munavalged.
Kalla segu võitatud ahjuvormi ning küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.
Kissell kuivatatud puuviljadest (4-le):
500 g kuivatatud puuvilju (õunu, ploome, seemneteta rosinaid, aprikoose, jõhvikaid)
1,5 l vett
tükike kaneelikoort
2 tera nelki
1 dl suhkrut
poole sidruni mahl
2-3 spl kartulitärklist*
Tükelda puuviljad vajadusel väiksemateks tükkideks ja loputa jooksva külma vee all. Pane potti koos 1,5 liitri veega ja leota kuivatatud puuvilju 2-3 tundi külmas vees.
Lisa nelk ja kaneel ning keeda puuviljad leotamisvees pehmeks. Veidi enne keetmise lõppu lisa suhkur. Maitsesta sidrunimahlaga.
Sega kartulitärklis vähese külma veega ja lisa pidevalt segades kissellile. Kuumuta keemiseni, ent ära keeda. Tõsta pott tulelt ja puista kissellile õhuke kiht suhkrut (siis ei teki kissellile 'nahka' peale).
* Vedelamaid kisselle pakutakse putrude, kohupiima, saiakeste ja küpsistega, paksemaid piima ja vahukoorega.
Retseptid nami-namist
2 kommentaari:
Tuli kohe lapsepõlv meelde. Minu ema armastas sellist kisselli teha. Ohh kui mõnus.
ma ise lapsepõlves seda kisselli ei armastanud, rosinate pärast, aga nüüd on see üks väheseid kisselle mida me kogu perega heal meelel sööme :)
Postita kommentaar