Pannkoogid:
2 muna
2 dl jahu
4 dl piima-veesegu
1 spl suhrut
1 tl vaniljesuhkrut
veidi soola
1 tl vaniljesuhkrut
veidi soola
Keedukreem:
0,75 l piima
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0,75 dl nisujahu
3 muna
1 spl võid
Sega valmis taigen ning lase sellel umbes tunnike paisuda, siis küpseta kergelt õlitatud pannil hunnik ülepannikooke.Lase jahtuda.
Keedukreemi valmistamiseks sega piim suhkru ja vanillisuhkruga ning kuumuta keemiseni. Lase jahuta. Hõõru jahu korralikult munadega läbi ning lisa jahutatud piimale pidevalt segades, et ei tekiks klimpe. Seejärel kuumuta kreemi nõrgal tulel pidevalt segades, kuni see pakseneb (keeta ei tohi muidu läheb muna tükki). Võta tulelt, lisa või ja jahuta.
Lao kihiti pannkooke ja kreemi. Pealmiseks kihiks peaks jääma kreem.
Kõige peale pudistada küpsisepuru ja kaunistada vastavalt soovile. Enne söömist lase seista mõned tunnid, et maitse ühtlustuks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar