02 märts 2010

Maiasmokkadele: šokolaadi-pähklikreem


Keetsin täna kondenspiima ja siis tekkis tahtmine midagi põnevat katsetada. Lisasin hulka šokolaadi ja pähkleid ning tulemuseks mõnus saiakate Nutella kreemi asemel.

1 purk kondenspiima
50 g tumedat šokolaadi (Fazeri blokkšokolaadi)
50 g sarapuupähkleid

Keeda kondenspiim tavalisel viisil või kasuta poest ostetut (kuumuta keemiseni). Kuuma kondenspiima hulka sega šokolaaditükid, lase sulada (ära keeda). Riivi pähklid ja rösti veidi kuumal pannil (nii on pähkli maitse intensiivsem), vala kuumalt kreemi hulka. Sega hoolega läbi ning vala kaanega suletavasse purki ning lase jahtuda. Säilita külmikus, kinnises purgis (õhu käes kuivab ära).
Söö näiteks saiaga või küpsistega, eriti suured maiasmokad söövad lusikaga otse purgist :D

01 märts 2010

Rabarberikook

Ei need pole selle aasta esimesed rabarberid vaid eelmisel kevadel sügavkülma pandud rabarberid, viimane aeg on need ära tarvitada. Tegin sellise lihtsa aga maitsva plaadikoogi, kuhu segatakse rabarberid sisse.

4 suurt muna
2 dl suhkrut 
1 tl vaniljesuhkrut
veidi soola
100 g võid
6 dl jahu (2 dl sellest täistetranisujahu)
0,5 tl soodat

1 tl küpsetuspulbrit
2 dl hapupiima või maitsestamata jogurtit
300 g rabarberitükke
4 spl suhkrut
kaneeli


Võta sügavkülmutatud rabarberid külmikust ja pane sõelale sulama. Kui on värskete rabarberite aeg siis lõika puhastatud rabarber väikesteks tükkideks ning sega suhkruga ja jäta taigna valmistamise ajaks seisma.
Vahusta munad suhkrute ja soolaga. Lisa sulatatud jahtunud või. Seejärel sega hulka jahud, millesse on eelnevalt segatud sooda ja küpsetuspulber. Viimasena sega juurde jogurt ja nõrutatud rabarberid (mahl kergelt välja pigistada muidu jääb kook liiga märg).
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning raputa peale veidi kaneeli.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 180* juures ca 35 minutit.
Jahtunud kook puista üle tuhksuhkruga.

Frikadellisupp spargel-ja lillkapsaga

Frikadellisupp on üks ülilihtne ja maistev supp, milesse võib lisada meelepäraseid köögivilju. Seekord siis külmutatud spargel- ja lillkapsas ehk meie laste keeles - rohelised ja lumised puud. Mõlemaid panin seepärast, et Joosep sööb ainult rohelisi puid ja Annaliisa lumiseid puid :D

Frikadellid:
   300 g hakkliha
   1 väike küüslauguküüs
   soola
   pipart
   hakitud peterselli

1 sibul
2 porgandit
4 kartulit
lillkapsaõisikuid
spareglkapsaõisikuid
vesi
sool, pipar
maitserohelist

Pane vähese veega keema peeneks hakitud sibul ja viilutatud porgand. Samal ajal valmista frikadellid. Selleks sega hakklihale hulka purustatud küüslauk, veidi soola, pipart ja hakitud peterselli ning vormi väikesteks pallikesteks. Kui porgand on poolpehme, siis lisa juurde keevat vett ja kartulikuubikud. Kui kartulid on poolpehmed, siis ka frikadellid. Viimasena lisa (külmutatud) lill- ja spargelkapsa õisikud. Keeda seni kuni kartul on pehme ja frikadellid tõusnud pinnale. Maitsesta soola-pipraga ja maitserohelisega (till, petersell, murualuk).
Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.