15 august 2011

Trühvlitort

Trühvlitort kuulub kindlalt minu lapsepõlvemälestustesse, ainus mida ma selle juures alati olen jälestanud-meeletult suured võiroosid (nägid küll kenad välja, aga mõte või söömisest lusikaga ajab siiani öökima), muidu on mulle see tort alati hirmsasti meeldinud... seekord siis selline tagasihoidlik tordike ühele üldse mitte tagasihoidlikule sõbrale ;)


1 tordipõhi

immutamiseks: veega segatud konjakit

Võikreem:
200 g võid
100 g kondenspiima
100 g tuhksuhkrut
2 spl kakaopulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 spl konjakit


Trühvlipuru:
2 spl kakaopulbrit
65 g tuhksuhkrut
vett


Kaunistusteks: 
50 g võid
2 spl kondenspiima
2 spl tuhksuhkrut
toonimiseks punapeedimahla


Biskviit valmista eelmisel päeval.
Võikreemi ained (peaksid kõik olema toatemperatuuril) vahusta mikseriga või hõõru puulusikaga ühtlaseks kreemiks. 
Trühvlipuru jaoks sega tuhksuhkur ja kakaopulber, lisa veidi vett (esialgu paar supilusikatäit) ning hõõru ühtlaseks sõmeraks puruks.
Lõika biskviit kolmeks kettaks, aseta esimene serveerimisalusele, niisuta veega segatud konjakiga ning kata kolmandiku võikreemiga. Toimi samamoodi ka teise ja kolmanda kettaga. Kata tort pealt ja külgedelt korralikult võikreemiga ning seejärel trühvlipuruga.
Kaunista võikreemist lilledega.

Retsept blogist Toidutegu

2 kommentaari:

Tullia ütles ...

Juba nostlgia pärast peaks seda torti tegema. Tuleb mõni tähtpäev ära oodata. Väga noobel näeb Su tort nende väikeste roosade tutsakatega välja. Kreemiroosidele teeb silmad ette.

Jaanika ja Signe ütles ...

Mulle ka see tort väga maitseb, aga kreemiroosid tekitavad tõesti õõva. Vanasti kaunistati nendega õnnetuseks peaaegu kõiki torte.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.