07 august 2011

Põldoad singiga

Viimasest postitusest on möödas juba pea kaks nädalat, mis aga ei tähenda et ma vahepeal midagi teinud poleks. Vahepeal olen küpsetanud näiteks 9 suvikõrvitsakooki ja 48 pikka saia, keetnud erinevaid moose ja mahlu, seda siis lisaks igapäevasele toiduvalmistamisele!

Täna võtsin suuremast vaaritamisest päeva vabaks ja proovisin ära ühe lihtsa ent vägagi maitsva traditsioonilise hispaania roa Gordon Ramsay raamatust "Maailma köök".


Neljale:
500 g kooritud põldube
meresoola
3 spl oliivõli
100 g sinki*
1 sibul
2 küüslauguküünt
musta pipart
1 spl hakitud peterselli

Esmalt tuleb koorida tavalised põldoad, mitte ainult kaunast välja võtta vaid ka ubade ümber olev kest eemaldada.
Pane põldoad soolaga maitsestatud keevasse vette, aja uuesti keema ja lase keeda 2-3 minutit või kuni oad on pehmed. Vala sõelale, lase üle külma veega ning lase nõrguda.
Kuumuta õli pannil, lisa kuubikuteks lõigatud sink ja prae paar minutit. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae kuni needki on pehmed. Kalla pannile ka keedetud oad ja kuumuta segu pidevalt segades veel paar minutit. Puista peale hakitud petersellilehed.

*originaalretseptis oli ette nähtud Ibeeria sink, mida peaks väidetavalt igas delikatesside poes leiduma... kuna mul ühtki säärast läheduses pole, siis kasutasin kõige tavalisemat talusinki ja sobis küll! äkki härra Ramsay annab mulle andeks :D

7 kommentaari:

vahterliina ütles ...

ärra Ramsay langeb ilmselt transsi selle lähenemise peale, ikka positiivses mõttes! omad oad ja päris sink.

Liilia ütles ...

:D

Jaanika ja Signe ütles ...

Ubade koorimine tundub päris aeganõudev tegevus olevat :)

Liilia ütles ...

just, see ongi selle toidu juures kõige raskem tegevus :D aga see tasub end ära!

Tullia ütles ...

48 pikka saia kõlab nagu pagaritööstus.

Tiit ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Liilia ütles ...

Tullia, neid saiu ei teinud ma korraga vaid kaks korda 24 saia :D aga jah, eks ta juba vahepeal endalegi tööstusena tundub... igapäevaselt seda siiski vist teha ei viitsiks ;)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.