02 aprill 2011

Moosimusid

Ilmselt on igaüks, kes mu blogisse kasvõi paar korda sattunud on, mõistnud, et selles peres elavad parandamatud maiasmokad. Eile õhtul lõppesid meil kõik maiustused korraga otsa- karbipõhjast kraapisime kokku viimase portsu šokolaadijäätist ja kandikule jäi vaid veidi koogipuru.... ühesõnaga kondenspiim juba jahtub ja õhtul saab külmikusse panna uue portsu jäätist. Aga et täna oleks ka millegagi maiustada, tegime lastega nami-namis kõvasti reklaamitud suussulavaid küpsiseid.  

60 väikest musi:   
200 g toasooja pehmet võid
1 dl tuhksuhkrut 
noaotsatäis soola
1 tl vaniljesuhkrut
4 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist

Peale:
paksemat moosi(vaarika- ja kõrvitsa-apelsinimoos) 

Hõõru toasoe või tuhksuhkruga kohevaks. Sega omavahel nisujahu ja kartulitärklis ning lisa võikreemile, sega ühtlaseks.
Veereta taignast väiksed pallikesed ja aseta need ahjuplaadile. Suru sõrmega iga küpsise keskele süvend ja tõsta sinna lusikatäis moosi.



Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit, kuni küpsised on helekollased ja tahenenud (altpoolt on küpsised kergelt pruunikad). 

 Enne sööma asumist lase jahtuda, sest moos püsib kaua kuum!

2 kommentaari:

Tullia ütles ...

Ma olin neid hommikul peaaegu tegema hakkamas, kuid võid polnud piisavalt. Ja poolikut kogust nii kõvasti reklaamitud küpsiste puhul pole ilmselt mõtet tegema hakatagi.

Liilia ütles ...

need olid tõesti ülimaitsavd küpsised ja neid tasub teha pigem topeltkoguses ;)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.