07 märts 2010

Krõbedad juustusaiad

Kuna need juustusaiad valmivad kiirelt, siis teen neid päris tihti. Mõnusad soojad ampsud enne lasteaeda minekut või siis lasteaeda sõitmise ajal. Nagu ütleb Lotte: "rännaku ajal maitseb toit paremini".

Röstsaia
juustu

Küpseta juustuga kaetud saiu ahjus 200* juures seni kuni juust on sulanud ja sai mõnusalt krõbe.

06 märts 2010

Pitsamuffinid

Tuli pitsa isu, aga kuna kodus polnud ühe suure pitsa jaoks piisavalt palju juustu, siis sai tehtud hoopiski muffineid.

2 muna
0,5 tl soola
1 dl õli
2 dl piima
3 dl nisujahu
2 dl täisteranisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud paprikat
1 tl pitsamaitseainet
100 g riivjuustu
100 g suitsuvorsti
1 marineeritud kurk

Klopi munad soolaga, sega hulka piim, õli, vorstitükid, riivitud juust ja  hakitud kurk. Sega juurde eelnevalt oamavahel segatud jahud, küpsetuspulber ja maitseained. Tõsta võiga määritud muffinipanni ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200* juures 15-20 minutit.
Väga maitsvad nii soojalt kui ka külmalt.
Soovitan paberist küpsetusvorme mitte kasutada, sest neid oli soojade muffinite küljest väga raske kätte saada!

04 märts 2010

Jõhvikakissell

Lapsed on veidi nohused ja kuna nohuga on kasulik palju juua, siis tegin vedelamat jõhvikisselli (harilikul jõhvikal on baktereid hävitav, palavikku ja vererõhku alandav toime). Põhimõte siis sama mis marjakisselligi puhul, ainult et siis tehtud jõhvikamehust (jõhvikad kuumutatud ja läbi sõela hõõrutud).

Jõhvikamehu
vesi
suhkur
0,5 spl kartulitärklist 1 liitri vedeliku kohta


Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.