15 juuni 2011
Värske spinatiga munanuudlid
Midagi kiiret, lihtsat ja imemaitsvat argipäevaks. Olen seni teinud tavalisi nisujahuga ja ka rukkijahuga munanuudleid, aga kuna aias ootasid spinatid korjamist ja söömist, siis proovisin neid nuudlitaignasse mätsida. Meile meeldisid väga, pealegi said nuudlid ilusad roheliseträpsulised ka ;)
Neljale:
50 g värsket spinatit
2 suurt muna
300 g nisujahu
1 tl soola
1 spl oliivõli
Spinatid pese külma veega ning siis vala üle keeva veega, pigista kuivaks ja haki peeneks. Sega kõik ained ühtlaseks elastseks taignaks (selleks kulub ca 10 minutit ja hulga jõudu). Lase vähemalt paar tundi kinnikaetult külmas järelvalmida.
Siis pole muud kui pastamasinale vänt külge ja väntama- selle masina õnnelik omanik olen ma rohkem kui pool aastat olnud ;) Kui masinat pole siis rulli taigen jahusel laual hästi õhukeseks (samuti päris palju jõudu ja kannatust nõudev), lõika terava noaga peened ribad ja viska kohe keevasse soolaga maitsestatud vette. Keeda pehmeks (ca 2 minutit), aga mitte pudruks vaid ikka al dente. Kurna ja vala üle törtsu õliga, serveeri koheselt meelepärase kastme või lihtsalt tomatite ja basiilikuga.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
NB!
Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.
1 kommentaar:
Seda toitu sööks küll kohe!
Postita kommentaar