14 juuni 2011

Rabarberi-kohupiimakorbid

 

Neid saiu sai tehtud juba üsna mitu päeva tagasi, aga kuna on olnud hirmus kiire, siis pole jõudnud blogida. Nüüd on küll viimane aeg viga parandada, sest rabarberihooaeg on minu jaoks selleks aastaks ilmselt lõppenud.

12 saiakest:
1 portsjon magusat pärmitaigent 

Kohupiimatäidis:
400 g kohupiimapastat
1 muna
2 spl maisitärklist
1 spl vanillisuhkrut
0,5 dl suhkrut 


Peale:
2 rabarberivart
suhkrut
kaneeli 
määrimiseks muna

Valmista taigen ja lase kerkida. Samal ajal koori ja viiluta rabarber õhukeselt. Sega omavahel kohupiimatäidis.
Rulli taigen jahusel laual lahti, lõika suurema klaasiga neist ümmargused kettad ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta klaasipõhjaga keskele süvend kuhu tõsta umbes supilusikatäis kohupiimatäidist, laota peale rabarberiviilud ning raputa peale suhkrut ja kaneeli. Lase saiadel enne ahju panemist 15 minutit kerkida ja määri siis soovi korral servad lahtiklopitud munaga.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 200-kraadi juures 15 minutit ehk kuni saiad on kuldsed.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.