Neid saiu sai tehtud juba üsna mitu päeva tagasi, aga kuna on olnud hirmus kiire, siis pole jõudnud blogida. Nüüd on küll viimane aeg viga parandada, sest rabarberihooaeg on minu jaoks selleks aastaks ilmselt lõppenud.
12 saiakest:
1 portsjon magusat pärmitaigent
Kohupiimatäidis:
400 g kohupiimapastat
1 muna
2 spl maisitärklist
1 spl vanillisuhkrut
0,5 dl suhkrut
Peale:
2 rabarberivart
suhkrut
kaneeli
määrimiseks muna
Valmista taigen ja lase kerkida. Samal ajal koori ja viiluta rabarber õhukeselt. Sega omavahel kohupiimatäidis.
Rulli taigen jahusel laual lahti, lõika suurema klaasiga neist ümmargused kettad ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta klaasipõhjaga keskele süvend kuhu tõsta umbes supilusikatäis kohupiimatäidist, laota peale rabarberiviilud ning raputa peale suhkrut ja kaneeli. Lase saiadel enne ahju panemist 15 minutit kerkida ja määri siis soovi korral servad lahtiklopitud munaga.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 200-kraadi juures 15 minutit ehk kuni saiad on kuldsed.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar