21 aprill 2011
Magusad härjasilmad
Kes praemune ei armasta, peaks proovima magusaid härjasilmasid... ehk õunamoosiga rullbiskviiti, mis on kaunistatud kohupiimakreemi ja aprikoosiga.
Taigen:
3 muna
0,5 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl vett
Vahele:
2 dl õunamoosi
Kaunistuseks:
1 dl 35% rõõska koort
200 g kohupiimakreemi
3 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
10 konservitud aprikoosipoolikut
Vahusta munad suhkruga heledaks ja kohevaks. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu hulka. Nirista juurde vesi ning sega tainas ettevaatlikult läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 220-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Puista valmis biskviidile veidi suhkrut ning kummuta see uuele küpsetuspaberitükile. Eemalda "läbiküpsetatud" küpsetuspaber. Määri biskviit õunamoosiga ja keera lühemast servast rulli.
Lase jahtuda, siis lõika rullbiskviit 10 viiluks.
Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga. Sega juurde kohupiimakreem ja vanilje. Aseta igale rullbiskviidilõigule veidi kreemi ('munavalge') ja aprikoosipoolik ('munarebu').
Retsept nami-namist
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
NB!
Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.
6 kommentaari:
Äge nali:) ma juba vaatasin mis asja.....
Aprill:)
petukaup ;)
Vahvad! Sul oli eelmisel aastal ka mingi tore lihavõttemagustoit, kui ma õigesti mäletan.
Aitähh Tullia!
eelmisel aastal olid keedumunad ehk munakoores kohupiimakreem virsikutükikesega http://liiliapere.blogspot.com/2010/04/keedumunad-aprilll.html
No megalahe idee!!!!
nii ägedad munad :D
Postita kommentaar