21 aprill 2011

Magusad härjasilmad


Kes praemune ei armasta, peaks proovima magusaid härjasilmasid... ehk õunamoosiga rullbiskviiti, mis on kaunistatud kohupiimakreemi ja aprikoosiga.

Taigen:
3 muna
0,5 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl vett
 

Vahele:
2 dl õunamoosi


Kaunistuseks:
1 dl 35% rõõska koort

200 g kohupiimakreemi
3 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
10 konservitud aprikoosipoolikut


Vahusta munad suhkruga heledaks ja kohevaks. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu hulka. Nirista juurde vesi ning sega tainas ettevaatlikult läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 220-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Puista valmis biskviidile veidi suhkrut ning kummuta see uuele küpsetuspaberitükile. Eemalda "läbiküpsetatud" küpsetuspaber. Määri biskviit õunamoosiga ja keera lühemast servast rulli. 

Lase jahtuda, siis lõika rullbiskviit 10 viiluks.
Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga. Sega juurde kohupiimakreem ja vanilje. Aseta igale rullbiskviidilõigule veidi kreemi ('munavalge') ja aprikoosipoolik ('munarebu').


Retsept nami-namist

6 kommentaari:

Unknown ütles ...

Äge nali:) ma juba vaatasin mis asja.....
Aprill:)

Liilia ütles ...

petukaup ;)

Tullia ütles ...

Vahvad! Sul oli eelmisel aastal ka mingi tore lihavõttemagustoit, kui ma õigesti mäletan.

Liilia ütles ...

Aitähh Tullia!
eelmisel aastal olid keedumunad ehk munakoores kohupiimakreem virsikutükikesega http://liiliapere.blogspot.com/2010/04/keedumunad-aprilll.html

TALUTOIT OÜ ütles ...

No megalahe idee!!!!

Merike ütles ...

nii ägedad munad :D

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.