Mõnusalt mahlane ja hamba all krõmpsuvate mooniseemnetega keeks, mis maitseb hästi "keeksiselt" just siis kui on paar päeva maitsestunud.
100 g pehmet võid
150 g suhkrut
veidi soola
4 muna
1 dl piima
1 spl vaniljesuhkrut
250 g nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
4 spl mooniseemneid
1 sidruni riivitud koor
Glasuur:
100 g tuhksuhkrut
veidi sidrunimahla
mooniseemneid
Vahustada toasoe või suhkru, vanilje ja näputäie soolaga. Klopi ükshaaval juurde munad. Siis sega ettevaatlikult juurde piim, sidrunikoor ning küpsetuspulbri ja mooniseemnetega segatud jahu.
Vala võitatud keeksivormi (25cm) ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180-kraadi juures ca 45 minutit (kontrolli küpsust tikuga).
Kata jahtunud keeks pealt sidrunimahlast ja tuhksuhkrust valmistatud glasuuriga ning puista peale ka mõned mooniseemned.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar