11 november 2011
Punapeedi-šokolaadikook
Täiendasin veidi seda peedikooki ja tulemuseks oli tõeliselt mõnus kook (võiks lausa öelda tort), mida võib julgelt ka suurimatele peedivihkajatele pakkuda.
24cm kook, 8-le
3 muna
2 dl suhkrut
veidi soola
2 tl vaniljesuhkrut
1,25 dl päevalilleõli
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
4 spl kakaopulbrit
250 g toorest peeti
0,5 sidruni mahl
Šokolaadikreem (NB! see ei ole kaseiinivaba):
100 g mõrudat šokolaadi
75 g hapukoort
Koori toores peet ja riivi peene riiviga, pigista peale sidrunimahl. Klopi munad suhkru ja soolaga kohevaks. Lisa juurde õli, omavahel segatud kuivained ja riivitud peet. Sega tainas hästi kergelt ühtlaseks.
Kalla 24cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Lase vormis veidi jahtuda, siis tõsta restile jahtuma.
Kreemiks sulata šokolaad vesivannil, sega hulka toasoe hapukoor ning sega kiirelt ühtlaseks. Määri kreem jahtunud koogile ning kaunista vastavalt soovile.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
NB!
Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar