12 november 2011
Tiramisu
Tiramisu on klassikaline itaalia magusroog, mille valmistamiseks tuleks kasutada just mascarpone toorjuustu ning iseküpsetatud küpsised lisavad luksust veelgi! Tiramisu on parim, kui see on 6-8 tundi jahedas maitsestunud.
10-le maiasmokale
1 portsjon Savoiardi küpsiseid
Immutamiseks:
5 dl kanget kohvi
0,5 dl Amaretto mandlilikööri
Kreem:
3 suurt munakollast
1 dl peenikest suhkrut
500 g mascarpone toorjuustu
2 dl 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut
2 spl Amaretto mandlilikööri
Peale:
mõrudat kakaopulbrit
Sega immutamiseks mõeldud kuum kohv ja liköör, lase jahtuda.
Vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone, liköör ning vanillsuhkruga pehmeks vahustatud rõõsk koor.
Kasta pooled küpsised ükshaaval kohvisegusse ning laota serveerimisalusele teineteise kõrvale. Määri peale pool kreemist. Nüüd laota peale ülejäänud küpsised (kasta need esmalt kohvisegusse) ning kata ülejäänud kreemiga.
Pane tort 4-8 tunniks jahedasse maitsestuma.
Sõelu valmis tordile kakaopulbrit, kaunista nt marjadega.
Retsept nami-namist
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
NB!
Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar