Lisaks tõi mu kallis abikaasa kaasa oma "varanduse" ehk siis vanad ja veidi uuemad käsitööhöövlid, milledest enamik on tal praegugi kasutusel ;)
Hästi tore oli kohtuda juba tuttavate (Ülle, Liisi, Kaare, Sillet, Jaanikat ja Signet) ja vähem tuttavate toidublogijatega (Dagris) kes kõik pakkusid endavalmistatud head-paremat. Ja hea meel oli kohata ka Martiinat, kes hoidis meid kursis naaberlauas toimuvaga ning pidas jooksupoisi ametit :D
Aitähh veelkord kõigile olijatele toreda päeva eest!
Kapsapirukas, ahjuplaaditäis millest saab 20tk
Taigen:
250 g võid
veidi soola
2,5 dl täistera nisujahu
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
250 g kohupiima
Täidis:
1 kg kapsast
300 g porgandit
3 spl võid
1,5 dl vett
1 spl soola
1 spl veiniäädikat
0,5 dl fariinisuhkrut
1,5 dl hapukoort
Määrimiseks:
1 väike muna
Sega omavahel pehme või, veidi soola, jahud ja küpsetuspulber. Lisa kohupiim ning mätsi ühtlaseks taignaks, lase toidukilesse keeratuna vähemalt 1 tund külmas seista.
Lõika kapsas peeneteks ribadeks, riivi porgand jämeda riiviga. Hauta porrgandit ja kapsast võis, kalla siis peale vesi ning hauta pehmeks (vajadusel lisa vett rohkem). Nõruta köögiviljadelt vajadusel liigne vedelik, maitsesta soola, äädika ja fariinsuhkruga. Lase jahtuda ning sega siis hulka hapukoor.
Eralda taignast üks neljandik, rulli mõlemad tükid 0,5 cm paksuseks plaadiks. Tõsta suurem taignaleht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kata kapsa-porgandiseguga, nii et äärtest jääb 3 cm vabaks. Tõsta ääred täidise peale, siis kata pirukas väiksema tainalehega ning vajuta ääred tihedalt kinni. Määri pealt munaga ja torka kahvliga augud sisse.
Küpseta 225° juures 25–30 minutit kuni pirukas on kuldne. Maitseb ühtviisi hästi nii soojalt kui ka külmalt.
1 kommentaar:
Kapsapirukas oli väga maitsev. Kindlasti võtan ka ise tegemisse.
Postita kommentaar