26 mai 2011

Valge šokolaadiga rabarbrimuffinid


Ladusin täna sügavkülmikusse päris suure portsu rabarberit, umbes täpselt 3 kg, aga ühe hiiglasliku varre tahtsin loomulikult kohe ära ka küpsetada. Muutsin veidi tikrimuffinite retsepti ja meile meeldisid need väga, kohe väga-väga, sest mu 7-aastane poeg sõi korraga 5 muhvi ära!

12 muffinit
250 g rabarbrit
150 g võid
100 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut 
veidi soola 
3 muna
250 g jahu 
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl piima
75 g valget šokolaadi

Koori ja tükelda rabarber ning sega 3 spl suhkruga, jäta veidikeseks seisma.
Vahustada toasoe või suhkru, vaniljesuhkru ja näputäie soolaga. Klopi ükshaaval juurde munad. Lisa juurde küpsetuspulbriga segatud jahu ning piim. Viimasena lisa nõrutatud rabarberitükid ja hakitud šokolaad.
Jaota taigen pabervormikestega vooderdatud muffinipanni ja küpsetada eelkuumutatud ahjus 180-kraadi juures ca 25-30 minutit.

2 kommentaari:

Mare ütles ...

Kuidas Sa rabarbrit külmikus säilitad? Vartena või tükeldatult?

Liilia ütles ...

kooritult, hakitult ja valmis portsudeks pakitud. Peale kirjutan ka kaalu, siis on talvel lihtsam võtta niipalju kui retseptis vaja.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.