26 jaanuar 2011

Virsiku-kohupiimakook

Õhtuks oli vaja magustoitu ja nii saigi kiirelt üks koogike meisterdatud, maitses igatahes hästi ka lastele ja homme tuleb uus magustoit teha :D

Põhi:  
150 g nisujahu
50 g kaerakliisid
75 g võid
veidi soola
0,5 dl suhkrut
1 väike muna


Täidis:
2 muna
1,5 dl suhkrut
400 g kohupiima
2 dl rõõska koort (35%)
1 pakk vaniljepudingupulbrit (RUF) 
1 väike purk virsikukompotti

Sega taigna-ained kiirelt ühtlaseks ning suru 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja äärtele, pane külma seisma ning samal ajal valmista täidis.
Vahusta munad suhkruga, mikserda juurde kohupiim ning kergelt vahule klopitud rõõsk koor. Sega juurde pudingupulber. Vala täidis taignale ning kaunista pealt nõrutatud ja viilutatud virsikutega.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 180-kraadi juures 40-50 minutit.
Lase enne söömist jahtuda, parim külmkapikülmalt.

2 kommentaari:

Ennike ütles ...

Üks Eesti parimaid toidublogijaid. Ja seda just seetõttu,et sinu toidud ja küpsetised on lihtsad, toorained lihtsatele inimestele kättesaadavad ja üldjuhul lastele maitsevad! Jätka samas vaimus!
PS. Väga hea kook:)

Liilia ütles ...

tänan kiidusõnade eest! eks ma üritan ka edaspidi jääda lihtsate koduste ja lastesõbralike toitude juurde

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.