08 november 2015

Vaarikatort šokolaadikreemiga





Nii nagu üksi teine tähtpäev ei möödu ka isadepäev meie peres ilma tordi või koogita. Sel aastal, meie pere vajadustest lähtuvalt, hästi vaarikane ja mõnusa šokolaadi-kookoskreemiga.

Põhi: (24cm vorm)
150 g suhkrut
100 ml õli
300 ml taimset piima
1tl õunaäädikat
150 g nisujahu
150 g kaerajahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1 tl vanillisuhkrut
terake soola

Kreem:
400 g kreemjat kookospiima (hoia üleöö külmkapis!!)
3 spl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
2 spl mõrudat kakaod*
30 g kakaovõid*
    * võid nende asemel kasutada 50g tumedat  šokolaadi

Vahele 300 g vaarika toormoosi
Kaunistuseks vaarikaid

Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja sooda.
Teises kausis piim ja äädikas, lase seista paar minutit.
Kolmandas kausis mikserda kokku suhkur, sool, vanillisuhkur ja õli. Vala siis piima-äädikasegu juurde, sega korralikult. Viimasena lisa kuivained ning sega kiirelt ühtlaseks.
Vala küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180-kraadi juures 35-40 minutit (kontrolli küpsust tikuga).
Võta ahjust välja, kummuta restile ja lase täielikult jahtuda.

Kreemi valmistamiseks võta kookospiim tasakesi külmikust välja, keera ettevaatlikult tagurpidi ning ava purk. Vala vedelam osa pealt ära,  purgi põhja jäänud paks kookoskreem kraabi lusiakga kaussi. Lisa suhkur ja vanillisuhkur ning mikserda ühtlaseks. Nirista juurde veevannil sulatatud kakaovõi ning sõelu juurde ka kakaopulber. Mikserda veel natuke ja pane külma tahenema.

Lõika jahtunud kook kaheks kihiks ja määri kihtide vahele mõnuga vaarika toormoosi (vaarikad+suhkur). Peale määri kreem ja puista peale veel vaarikaid.
Lase enne sööma asumist paar tundi külmas maheneda ja taheneda.

Ilusat isadepäeva kõikidele isadele!!!


Retsept mugandatud S.Vungi raamatust "Taimsed magustoidud"
Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.