Sellest kogusest saab ca 1,5kg kringli või pärja.
1 portsjon magusat pärmitaigent
Täidis:
Kreem:
1 suur muna
50 g suhkrut
3 tl vaniljesuhkrut
3 dl piima
veidi soola
30 g võid
1 spl nisujahu
1 spl mannat
veidi riivitud sidrunikoort
100 g rosinaid
50 g hakitud sarapuupähkleid
Peale:
100 g šokolaadi
hakitud pähkleid
Valmista taigen ja jäta kerkima. Samal ajal valmista kreem.
Kreemi valmistamiseks klopi kõigepealt muna suhkru ja vaniljega lahti. Pane piim, sool ja või potti ning kuumuta keemiseni. Lisa vähehaaval eelnevalt segatud jahu ja manna ning keeda kreem hoolikalt kloppides uuesti läbi. Lõpuks sega sisse suhkruga lahtiklopitud muna ja peenelt riivitud sidrunikoor, kuumuta pidevalt segades paar minutit (ära keeda!) ja siis lase jahtuda.
Rulli kerkinud taigen jahusel laual õhukeseks. Määri lahtirullitud taignale kreem, puista peale pestud rosinad ja hakitud pähklid ning keera pikemast servast rulli. Vajuta rull veidi lapikumaks ja lõika pikuti pooleks. Põimi ribad ettevaatlikult kokku ja keera siis kringliks, säti lõikepind ülespoole. Tõsta ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase 10-15 minutit kerkida.
![]() |
enne... |
![]() |
...ja pärast ahju |
2 kommentaari:
mmmm... see paistab küll väga maitsev. tean oma pere kõige suuremat ja pikemat ;) maisamokka, kellele see hirmsasti meeldiks. ainult rosinad pean tema joaks välja jätma.
ma ise ka rosinaid eriti ei armasta, mulle meeldib nende asemel kuivatatud õunu või jõhvikaid kautada. rosinad on lihtsalt kringlites klassika ;)
Postita kommentaar