12 november 2011

Singi-juustukringel


Vahepeal miskit soolast ka! Kahju, et arvutid ei suuda veel lõhna edastada, see kringel lõhnab isuäratavalt ja maitseb veelgi paremini ;)


Eeltaigen:
25 g pärmi
1 spl suhkrut
2,5 dl käesooja piima
2,5 dl jahu

Taigen:
100 g riivitud juustu
1 muna
1 tl soola
3-4 dl jahu
75 g pehmet võid
veidi paprikapulbrit

Täidis:
majoneesi
200 g sinki
50 g riivitud juustu

Hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa käesoe piim ning sega juurde jahu. Sega ühtlaseks ja pane see vedel taigen kaetuna sooja kohta 20 minutiks kerkima.
Lisa kerkinud eeltaignale riivitud juust, toasoe muna, jahu, sool ja paprikapulber ning viimasena pehme või. Sõtku kuni tainas palliks muutub, kui ei muutu, siis lisa vähehaaval veel jahu juurde. Jäta kaetuna sooja kohta umbes tunniks kerkima.
Peale kerkimist rulli taigen piklikuks tükiks, lõika kolmeks. Määri kõi tükid korralikult majoneesiga üle, riputa peale juust ja singitükikesed. Rulli taigna iga tükk pikemast otsast kokku (nagu kaneelirullidega tehakse) ja punu neist kolmest pats. Tõsta pats ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, säti kringliks ja lõika lõhed sisse. 
Lase kerkida 15 minutit, siis määri munaga ning küpseta 200-kraadises eelsoojendatud ahjus kuldseks (ca 25 min).
Määri kringel vahetult peale ahjust väljavõtmist võiga, siis jääb see jahtudes pehme ning mahlane.

2 kommentaari:

Merike ütles ...

mul hakkab ka mees ninaga tõmbama ,kui stritslid pool aega ahjus olnud on ja lõhna levitavad :D

Liilia ütles ...

siis läheb kõigil kõht tühjaks ja keegi ei jõua oodata jahtumist. minu jaoks oli kõige piinavam ükskord sõita 50km, lõhnav stritsel tagaistmel, ühele sünnipäevale :D

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.