21 veebruar 2011

Magustoidud karamellistatud kaerahelvestega

Taaskord mälestusi lapsepõlvest, mida mulle on alati meeldinud süüa niisama ilma igasugu lisanditeta. Et aga minu lapsed kuivadest helvestest vaimustuses pole, siis seekord sõime neid kahte moodi.

 
Maitsestamata jogurti ja imemaitsva murakakompotiga (mille sain sügisel oma kallilt vanatädilt kingituseks, aitähh talle!)

Õunapüree ja piimaga (retsept nami-namist)


3 dl täisterakaerahelbeid
50 g võid
2-3 spl suhkrut
 

Sulata keskmise kuumusega pannil või, lisa juurde kaerahelbed. Kuumuta umbes 5 minutit pidevalt segades, kuni kaerahelbed muutuvad kuldseks.
Sega juurde suhkur ning prae veel paar minutit.
Tõsta pann tulelt ja lase jahtuda. 


Retsept nami-namist

2 kommentaari:

  1. Ohhooo, karamellistatud kaerahelbed on ka ühed minu lapsepõlve lemmikutest :)

    VastaKustuta
  2. hea kui keegi midagi nii head ja lihtsat meelde tuletab, onju :D

    VastaKustuta