10 märts 2010

Küüslauguleivad

Küüslauguleivad on väga mõnusad näksid, millest võib lausa sõltuvusse jääda :) Tavaliselt olen leiba praadinud pannil, aga nüüd leidsin Sille blogist väga põhjaliku õpetuse, kuidas neid leivakesi ahjus valmistada.

600 g leiba (pool pätsi) 
õli
1 tl soola
4 küüslauguküünt

Lõika leib kangideks ja sega kausis läbi purustatud küüslaugu ja soolaga ning jäta 10 minutiks maitsestuma.
Pane õlitatud ahjupann ahju 220* juurde kuumenema. Kui õli on kuum, siis laota leivad pannile ja sega läbi. Küpseta ahjus 220* juures pöördõhu režiimil seni kuni leivad on krõbedad (ca 10 min). Sega küpsemise ajal mõned korrad, siis küpsevad leivad ühtlasemalt. Pane köögipaberile jahtuma, siis valgub üleliigne õli välja.

2 kommentaari: